Ga naar de inhoud
Home » Blog » Anthony Fokkema weet de mensen te raken met ‘Ave Maria’

Anthony Fokkema weet de mensen te raken met ‘Ave Maria’

Anthony Fokkema brengt na vier jaar weer een nieuwe single op de markt. In de tussentijd was hij overigens wel gewoon actief op de bühne. Het betreft een hedendaagse bewerking van de Belgische klassieker ‘Ave Maria’, een lied die veel mensen tranen op de wangen bezorgde. Het nummer, geschreven door Johnny Hoes (†) en Paul Severs (†), is door Manfred Jongenelis voorzien van een nieuw verfrissend jasje. 

Anthony noemt zichzelf een jukebox qua muziek en is altijd opzoek naar verborgen schatten. ‘Liedjes die in de vergeethoek belanden en mij wel raken wil ik graag opnieuw uitbrengen. Manfred Jongenelis is een producer die met de tijd meegaat en gebruik maakt van de nieuwste technieken. Hij weet altijd een prachtig eindproduct neer te zetten. Naast Manfred hebben ook in het verleden Jacques Herb, John Spencer, Pierre Kartner en Frans Bauer liedjes voor mij geschreven. 

Dit zijn allemaal mensen uit het vak die in mij geloven als volkszanger. 

Dat geld ook voor platenbaas Ronald Visch van Rood hit blauw.  Een paar weken geleden is Anthony naar Nijkerk gereden om Ronald na lange tijd weer eens te spreken. Het bezoek voelde direct weer vertrouwd aan en de klik zoals destijds was er nog steeds.

Inmiddels heeft Anthony meer dan 100 liedjes op z’n naam staan. 

Omdat er in de tussentijd meerdere artiesten de naam Anthony gebruikten besloot hij om z’n achternaam weer te gaan gebruiken als zanger. 

Zo is Anthony Fokkema makkelijker te vinden op social media zoals  Spotify, Youtube en overige mediakanalen. 

De clip is door Jos van de Wiel (ZizoMedia) opgenomen in de prachtige Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara te Oudenbosch. In deze verkleinde kopie van de Sint-Pietersbasiliek uit Rome trouwden Frans en Mariska Bauer in 2008.  De opnames zijn mede door het gebruik van een drone prachtig. Ik ben er echt heel erg bij mee’, glundert Anthony.